dimarts, 27 d’octubre del 2009
Comptes i activitat del so
Va de comptes.
Avui hem fet diverses activitats.
Primerament ens ha explicat un compte la Berta. Aquest compte era molt entretingut i molt adient per l’edat a la que iva adreçat.
Ens anava ensenyant dibuixos d’animals en 3D, i havíem d’esbrinar l’animal i cantàvem una cançó sobre aquell animal.
Desprès ens ha explicat dos comptes la Sara. Els comptes eren “Els colors”, i “La samarreta d’en Max”.
També dues companyes ens han exposat la seva activitat del silenci, la Berta i la Judit.
Reflexió: les quatre activitats que hem fet han estat molt bé. Sempre hi ha alguna que m’agrada més que una l’altre. Com és el cas del compte de la Berta que m’ha entusiasmat. Ha sigut una forma molt dinàmica i entretinguda la que ha escollit alhora d’explicar el compte.
Desprès de fer aquestes activitats, la Loles ens ha donat unes pautes sobre els comptes, han sigut molt interessants. Les plasmaré aquí per si algú li és útil.
Pautes sobre els comptes:
- Millor explicar que llegir el compte.
- La persona que explica el compte no ha de tenir límits, es pot bellugar, preguntar,etc.
- Com explicar-ho?
Saber-lo molt bé.
Assimilar l’historia.
Valor del compte.
Assimilar-lo més que memoritzar-lo.
Triar els elements principals i improvisar.
Nens i narrador al mateix nivell.
Velocitat en augment.
- Veu del narrador: mai cridar, veu tranquil·la i reposada.
- Hem d’utilitzar la simpatia, expressió i espontaneïtat.
Frase: un compte transmet més si l’expliques, que no pas si el llegeixes.
Educació becarà a alumnes que acabin l’ESO amb més d’un 8.
Avui a seminari hem estat comentant records de la nostra infància. Ha sigut molt curiós, perquè cadascú tenia un record molt diferent. Jo he explicat que tinc un gerro que vaig fer amb fang, quan jo tenia quatre anys, i el meu pare ho té a l’escriptori amb caramels; i ho té com si fos el seu tresor.
Desprès dos companyes, ens han repartit l notícia que volien comentar-nos.
Curiosament han trobat quatre periòdics més, que comenten la mateixa notícia, però ho fan idènticament, perquè són periòdics petits.
La notícia tracta de que la Generalitat becarà amb 1200 euros anuals, als alumnes que acabin l’ESO amb una nota superior al vuit. La notícia ens explica que l’objectiu d’aquesta ajuda és aconseguir que un major número d’estudiants segueixi endavant amb la seva formació una vegada superada la ESO.
Reflexió: lo que jo veig, es que és una manera de que el nen pugui continuar estudiant, i a sobre aporti un sou a casa. Perquè molts nens deixen d’estudiar per treballar i guanyar dinars, i d’aquesta manera pot continuar estudiant, i també guanyar diners.
Frase: Els records són els referents que tindràs durant tota la teva vida.
Si vols llegir la notícia sencera clik aquí.
Cultura Liure
La cultura lliure es podria definir com aquella creació, i el moviment que la promou, que advoca per l'elaboració i difusió de cultura d'acord amb uns principis de llibertat comparables als del programari lliure. Un exemple d’això és la Wikipedia.
Quatre situacions, de les quals una és correcta:
A- El professor d'educació física diu als seu alumnes: "Per demà, tothom vindrà a classe amb unes "Nike. Jordan Collezione 20/3" per a poder fer les pràctiques de basquet.
Clarament, aquesta és incorrecta. Aquí el professor està acotant la llibertat del nen i de la seva família, alhora d’escollir el model de sabates; els està introduint en una societat capitalista, perquè aquelles bambes no són gaire econòmiques.
B- Estem a classe fent un projecte de col·laboratiu de ciències i diem als nostres alumnes: Aneu a google, cerqueu imatges sobre la terra i les aneu enganxant i comentant al Word.
Aquesta també és incorrecta. Perquè és contrària a la cultura lliure. No deixes llibertat perquè el nen utilitzi qualsevol processador de text, sinó que el professor l’imposa el programa Word.
C- Per a preparar una classe, el mestre ha confeccionat un fantàstic PowerPoint en el que li manquen les dues últimes diapositives, l'envia per correu electrònic als seus alumnes amb la instrucció següent: Obriu el PowerPoint, fet amb la versió 2007, i completeu les dues últimes diapositives amb les dades que falten i la propera setmana el porteu a classe per comentar-lo.
La situació aquesta és molt semblant a l’anterior. El mestre l’està indicant el programa que han de fer servir, i a sobre els hi diu la versió que han d’utilitzar. Els està limitant la seva llibertat, i està sent contrari a la cultura lliure.
D- El professor de ciències, en una excursió, diu als seus alumnes: "Entreu a la botiga de records, agafeu les postals que vulgueu per portar-les als pares"
Aquesta és la correcta, ja que el professor els dona la llibertat d’agafar les postals que ells voles. I no els limita en cap temàtica, ni en res. Es correspon amb la cultura lliure.
dijous, 15 d’octubre del 2009
Audacity
La pràctica va consistir en:
- Gravar una frase entre tres persones, un tros cadascuna. La frase havia de tenir a veure amb l’educació.
- Vam guardar l’arxiu en format wav, en una carpeta que vam obrir.
Desprès havien de gravar una cançó en format de MP3, i obrir-la a l’Audacity, però això no vam poder fer-ho, perquè la música no estava en aquest format, i ens vam baixar un programa per passar-ho a aquest format, però tampoc va funcionar.
Lo que si que vam modificar va ser el volum de les veus en la gravació, que eren molt baixes, i les vam pujar una mica.
I vam estar retallant fragments, perquè la frase estigués tota seguida.
El programa no m’ha semblat gens complicat d’utilitzar, però si que no vam aconseguir és posar-li la música.
Per veure la gravació la gravació clik aquí.
diumenge, 11 d’octubre del 2009
Perquè els adolescents d’avui obeeixen menys?
Resum: A la classe d’avui se’ns han presentat tres companyes: la Eli, la Laura i l’Irene.
Aquestes ens han presentat una noticia: ¿Porqué los adolescentes de hoy obedecen menos?.
Ens han fet una comparació de la mateixa notícia redactada en diferents diaris, i ha sigut quan s’ha vist molt clarament que depenent de quin diari sigui, es diran unes coses o unes altres.
Desprès de la exposició han obert un debat sobre aquest tema, i tothom que volia donava la seva opinió sobre el tema.
Per acabar hem fet una activitat molt enriquidora. Ens han repartit a cadascú un paper i hem escrit una experiència negativa de la nostra infància, amb algun professor. Hem ficat tots els papers en una capsa i cadascú a agafat un i l’ha llegit en veu alta.
Reflexió: aquest seminari, m’ha servit per donar-me compte de que no pot anar per separat l’educació que et donen al col·legi i l’educació que et donen a casa.
També m’he donat compte de l’ importància que té que un para i una mare estiguin a casa i dediquin temps als seus fills, i que s’impliquin en l’escola, que no solament estiguin a les reunions. S’ha d’ajudar als fills a crear un bon clima de treball a casa.
Respecte a l’activitat, a sigut molt enriquidora perquè són m’he donat compte que són errors que jo no vull cometre quan sigui mestre. I que tothom ha passat per algun moment no molt agradable durant la seva etapa escolar.
Frase sobre la sessió: “El fill és del pare, no és del mestre”
dilluns, 5 d’octubre del 2009
Deliciuos o Google Notebook?
Els dos tenen en comú que ens permeten guardar de manera fàcil, còmode i on-line les pàgines webs que visitem.
Tots dos ens van explicar que tenen avantatges i inconvenients, però els dos són molt útils.
Primer vam estar provant el Google Notebook, i personalment és el que més hem va agradar, perquè a l’ordinador el tens en un icono, i fent un clic sobre de ell ja et surten les pàgines que lo hagis introduït.
En canvi en Delicious, has de crear un compte, i has d’entrar dintre de ell perquè t’indiqui les pàgines que tu li has introduït.
Hem sembla més pràctic el Google Notebook.
Didàctica de l'educació infantil.
En el vídeo parla de la caixa de tresors que s’ha de tenir en el primer any de vida.
En el segon any de vida els materials es guarden per continguts, tot lo que es lo mateix en un sol lloc, que són els continents, són bosses de tela.
L’activitat amb aquest material es divideix en manipulació, els nens ho treuen tot de les bosses, i ho toquen per experimentar noves textures, formes, i ho canvien tot de lloc; l’altre activitat és la de recollir, l’educador/a els hi va indicant on han de ficar el material que han tret, i els fa de guia a l’hora de recollir tot.
També parla dels jocs motors, que normalment els desenvolupen al pati, on troben tota mena de material, com són els gronxadors, tubs per on poden passar per dintre, i moltes altres coses que els hi fan desenvolupar-se a nivell motor.
En els primers anys de vida els nen es movent a través d’imitacions, i és molt curiós com imiten un somriure, un gest amb les mans i moltes coses que mai imaginaria; per això jo crec que s’ha d’anar molt en compte amb els gestos que fem i sobretot amb els gestos que ens veuen fer.