dilluns, 30 de novembre del 2009

Vídeo setmana d'activitats extraordinàries

El vídeo que heu pogut veure va relacionat amb la setmana d’activitats que va organitzar la universitat Blanquerna, aquesta setmana va ser del 16 al 20 de Novembre on van anar: el jardí de cordes, fundació miró, sortida lliure que nosaltres vam escollir el zoo; l’escola Joan XXIII, i l’auditori.


De les activitats que vam poder realitzar vam extreure unes conclusions, tan a nivell cultural i com a futurs mestres. Les nostres conclusions van ser, com a nivell cultural, la col·laboració i la relació entre companys, coneix ens a nosaltres mateixos més profundament, i una exploració i descobriment d’animals e instruments.


Com a futurs mestres, moltes idees alhora de fer treballs manuals, diferents sortides, tenir molts recursos alhora de treballar amb els nens/es, i l’ integració dels nens en els diferents àmbits que hem estat veient durant la setmana.


També cal destacar que va ser una setmana molt interessant i divertida, on vam poder aprendre moltes coses.

dimecres, 25 de novembre del 2009

Windows Movie Maker

La pràctica d’avui ha sigut crear un vídeo amb una gravació de veu i una música de fons. El vídeo havia de ser amb imatges fixes.

Per crear tot això hem fet servit dos programes, l’Audacity, que ja el vam fer servir; i el Windows Movie Maker, que és el que hem après ha utilitzar en aquesta pràctica.

Hem fet un procés alhora de crear el nostre vídeo:

Primerament he gravat a l’Audacity el text que vaig llegir a l’assignatura de comunicació.

També a l’Audacity he afegit una música de fons.

Tot això l’he guardat com a un sol arxiu a la carpeta que he creat especialment per guardar tot lo que faci servir en aquest projecte, com imatges, cançons, etc.

Ja acabat això he obert el Windows Movie Maker i he importat les imatges que havia guardat a la carpeta.

Desprès he importat també l’àudio amb la música ja incorporada.

I ho he ordenat tot per l’ordre que m’interessava, hi he fet que quadrés bé la música amb les imatges.

Per acabar i perquè quedés més lluentós, he posat transicions entre foto i foto.



dimecres, 18 de novembre del 2009

Una capsa de sorpreses


10/11/09

Avui ha arribat el dia en que la Eli ens ha deixat a tots amb la boca oberta.
En primer lloc, ens ha explicat el compte: "La sopa de pedres".


Que el podeu llegir fent clik aquí.

Seguidament hem fet una activitat per crear comptes.

Ens ha repartit a cadascú una carta en blanc, i hem fet un dibuix d'algun personatge o algun objecte que pugui sortir en els comptes i ens l'ha recollit.

Desprès ens ha repartit una targeta amb un final d'un compte, dues de personatges i una de les que havíem dibuixat nosaltres.

Entre tots hem creat un compte amb les cartes que ens havia repartit; havíem d'enllaçar l'historia amb alguna carta de les que ens havia donat i guanyava qui abans es quedés sense cartes.

Això es una manera molt original per explicar, millor per crear entre tots un compte.

També ens ha explicat un compte l'Arantxa Lorden, ha sigut el compte "Els tres porquets".


Ho ha fet amb l'ajuda d'unes titelles que portava per casualitat la companya Laura.

Ha sigut molt interactiu perquè ens ha repartit el paper dels porquets entre els que escoltaven.

Per últim ens han fet l'actualitat educativa la Berta Hinojosa i la Sara Palomino.

El títol de la notícia és: "Educación plantea alargar la enseñanza obligatoria hasta los 18 años".

Ens explicaven que Ángel Gabilondo, que és el ministre d'educació, vol que l'ensenyança sigui obligatòria fins als 18 anys, com passa a Portugal i molts altres països. D'aquesta manera els menors no podran treballar fins a ser majors d'edat.

A El País, diu que es pot compaginar el treball i la feina, que es pot fer a temps parcial.

Han fet enquestes sobre el tema, i els resultats que han sortit són que els alumnes estan totalment en contra d'això, però les famílies, un 73% estava d'acord.

Per llegir la noticia completa, fes clik aquí.


Frase: Hi ha una diferència entre passar de la política, i no assabentar-te de lo que passa.

Setmana d'activitats extraordinàries!

06/11/09

Avui hem estat fent un repàs dels blocs. Cadascú ha presentat el seu bloc i entre tots, més la profe que ningú, hem fet una crítica de lo que hauríem de posar, o de treure.

El que m'han corregit a mi ha sigut que no tenia cap llista de blocs, llavors l'he creat i he posat els blocs d'alguns dels membres del meu seminari.

També he modificat les etiquetes, posant molta més informació en cadascuna d'elles, d'aquesta manera queda molt clara l'informació que conté aquella entrada.

I per últim he tret la llista de seguidors, perquè no te cap utilitat i fa nosa tenir-la buida.

Avui també hem comentat totes les activitats que farem a la setmana d'activitats extraordinàries (del 16 al 20 de novembre de 2009). Ara os poso les activitats que farem amb els links per poder accedir i veure el que visitarem:

Dilluns 16 de novembre:


  • Visita al jardí de les cordes a Cerdanyola del Vallès.

  • Accés a la pàgina web aquí.

Dimarts 17 de novembre:

  • Visita a fundació Miró.

  • Accés a la pàgina web aquí.

Dimecres 18 de novembre:


  • Activitat educativa fora de l'escola.

Dijous 19 de novembre:


  • Visita a l'escola Joan XXIII

  • Accés a la pàgina web aquí.


Divendres 20 de novembre:


  • Visita a ...Anem a l'auditori.

  • Accés a la pàgina web aquí.

Desprès de tot això la Loles ens va donar la noticia de que ens farà un berenar degut a que se'ns casa!!!!! Per això la frase del dia va dedicada a ella.



Frase: MOLTES FELICITATS LOLES!



divendres, 6 de novembre del 2009

Retallar i modificar l'imatge.

Segon exercici:


  • Retallar l'imatge. Agafo la foto i la poso al programa, com he fet abans amb l'altre foto. Agafo la part de la foto que vull i la selecciono, vaig al menú eines i retallo l'imatge. també l'haig de modificar la grandària, per poder penjar-la en el bloc.
I aquest és el resultat:


  • Aplicar diferents efectes. Amb l'imatge que ja havia retallat abans, l'he posat en escala de grisos. l'he retocat el brillo i el contrast. I així ha quedat:


  • Retallar un element de la foto. He agafat la mateixa imatge ja retallada, però en el color original. He fet un zoom per veure-la molt millor. He retallat la part que he volgut de la fotografia i només m'he quedat amb ixò. He invertit la selecció per poder modificar el fons. He difuminat una mica el fons de darrere, i he posat un marc blanc. Volia que la fotografia fos real, i per això he intentat donar-li poca importància en el fons i que ningú es fixés i així realçar el retrat.






Jugar amb l'imatge!

Primerament la Loles ens va fer una explicació de tot lo que havíem de fer avui. el funcionament del programa que utilitzavem per retocar i modificar imatges. Aquest programa en el qual hem fet tot, es diu GIMP. Darrerament ens va deixar lliures per fer totes les fotografies que volguéssim. Allò va ser molt divertit, perquè tothom va començar a fer poses i donar llibertat a l'imagincació.

Seguidament està la meva pràctica:

Primer exercici:

Triar una de les fotos i modificar la seva grandària en pixeles, (d'amplada i alçada) i posar un tamany òptim per el bloc. Aquest tamany ha de ser de 350-400 píxels de base/amplada.
La meva foto abans tenia 3072x2304 píxels, i l'he modificat a 400x300 píxels.

Els passos que he seguit per fer-ho són els següents:

  • Importar l'imatge.

  • Imatge, anar a escala imatge i modificar els píxels, mirant que la cadena estigui tancada per que automàticament hem canvií l'altre.


Una mica de tot!

O3/11/09

L’altre dia a la classe de seminari vam fer de tot.


Primerament la Vanessa ens va explicar el compte “La Castanyera”. Va estar un compte innovador, malgrat que l’havia sentit moles vegades, mai havia sentit la versió que ens va explicar. La Castanyera, en comptes d’agafar castanyes, agafava cargols. Hem vaig sentir identificada perquè pels matins a mi també hem passa lo mateix, no m’assabento molt bé de lo que passa al meu voltant, ni de lo que estic fent. Però com la castanyera, desprès ho arreglo tot.


Darrerament vam fer sues activitats d’actualitat educativa. La primera la van fer la Berta I. amb l’Arantxa L., el títol de la notícia va ser “Arranca la digitalización de las aulas”. Tracta sobre un projecte que ha començat el ministre d’educació, posant en marxa el programa Escuela 2.0, i garantint que molts alumnes de cinquè de primària aquest any ja comencen a fer-lo servir. Desprès vam dividir la classe en dos per fer un debat. La meitat de la classe estava a favor i l’altre meitat en contra dels temes que van proposar, com per exemple la distracció dels nens davant l’ordinador.


Per veure la noticia sencera click aquí.


L’altre activitat d’actualitat educativa la vam fer la Cristina i jo. La noticia es titulava “¿Enseñanza infantil en condiciones?”. La notícia la narra una mare del col·legi on passa aquest problema. En la franja de P3 hi ha 39 alumnes i la DGA no els hi posa una auxiliar perquè no arriben al número de 42, que és el que ells consideren que han d’haver per franja per poder donar la subvenció i posar una auxiliar. Vam realitzar una activitat de debat, donant un paper representatiu a cadascú. Hi havia: membres de la DGA, mestres de l’escola, pares de nens, el director de l’escola, etc.


Per llegir la notícia sencera click aquí.


També van fer dos activitats d’entorn sonor, que les van realitzar la Berta I. i l’Arantxa L. Cada vegada que fem una activitat sonora, hem dono compte de que la gran majoria de sons que escoltem a casa i els tenim molt interioritzats són d’electrodomèstics. I quan arriba el moment d’anar a dormir i descansar és quan ens donem compte d’aquestes coses.


Frase: Estem molt contaminats acústicament.

dijous, 5 de novembre del 2009

Diferents tipus de presentacions


Els docents alhora d’explicar es recolzen amb pissarres, transparències, diapositives,etc. Fins que va sorgir el programa per fer presentacions: Microsoft Power Point.

Al crear una presentació estem desenvolupant la forma de seleccionar, analitzar i sintetitzar l’informació. I utilitzar els mitjans digitals per recolzar l’aprenentatge individual i el dels altres.

Hi ha diversos programes i serveis en línea per a crear i publicar presentacions:

- Microsoft Power Point. El més utilitzat.
- Impress. És lliure i gratuït.
- Google Docs. Servei on-line.
- Slide Share o Slideboom. Servei on-line que permet publicar presentacions.

Els programes de presentacions estan estructurats amb: diapositives, objectes, accions, transicions i animacions.

En l’educació s’utilitzen les presentacions de dues maneres:

- Perquè l’ informació arribi als alumnes d’una manera ordenada i clara.
- Per motivar, interactuar, seduir, emocionar, mostrar...

Hi ha un error molt gran alhora de fer una presentació. Trobem a docents que fan presentacions plenes de lletra i es passen tota l’hora de classe llegint la presentació, en comptes d’explicar la lliçó. D’aquesta manera els professors no donen apunts, els alumnes han d’estudiar a través de Power Points, o d’altres presentacions.

Però no tot és negatiu, perquè les presentacions permeten estructurar el discurs. Hi ha diversos avantatges:
  • A la pantalla hi ha una guia del que s’està dient.
  • Dona la possibilitat d’incorporar imatges il·lustratives.
  • Permet crear esquemes perquè la matèria quedi més clara.
  • Es poden incorporar molts elements com vídeos, so, animacions...
  • L’alumne te més facilitats per agafar apunts.
  • Es poden canviar colors per fer-lo més atractiu.


També hi ha desavantatges molt comuns:

- Es carreguen les diapositives de massa informació i no es llegeix amb claredat.
- L’orador es limita a llegir la pantalla.
- Es carrega massa la pantalla de colors i formes sense cap ordre estètic.
- S’abusa dels elements multi medials.
- Depenent de la projecció, l’aula ha d’estar a les fosques i allò provoca cansament.
- Si hi ha massa animació a la presentació, no es fa cas a les explicacions de l’orador.
- L’orador pot anar massa ràpid explicant i l’oient no doni abast amb lo que sent i lo que llegeix.

A la presentació li podem donar diverses funcionalitats, depenent de lo que l’orador vol transmetre.

També a les presentacions es poden estructurar de diferents formes depenent de la matèria que es doni. Ens donen un exemple d’una classe d’història, que amb el suport d’un Power Point va ensenyant il·lustracions d’allò que està explicant l’orador.
Personalment cerc que l’article és molt interessant, ja que m’està donant idees de com fer presentacions, i amb quins programes es poden fer. I hem dona pautes per no caure en una mala presentació i d’aquesta manera tenir èxit alhora d’exposar un terme amb recolzament informàtic.

dimarts, 3 de novembre del 2009

Pautes per una bona presentació.



30/10/09

Avui a seminari hem explicat dos comptes.

El primer ho ha fet la Judit, el compte era “La rateta que escombrava l'escaleta”.


Anava d’una rateta que es va comprar un llaç molt bonic, i cada dia sortia al seu balcó a lluir-lo. I va tenir diversos pretendents, però a la rateta no li agradava les seves veus. Fins que es va presentar un gat. I es va casar amb ell. Van ser molt feliços, ja que el gat era vegetarià.

Ha estat molt bé perquè ha canviat el final, ja que el seu final era molt trist; i d’aquesta manera és més educatiu i aporta molts valors. L’únic que canviaria és que alhora d’explicar el compte, ho ha fet molt ràpid.

Desprès he explicat jo el meu compte: “La tortugueta Robby”. He acompanyat el compte amb uns dibuixos que he fet a casa, perquè he pensat que seria més adient alhora d’explicar el compte.

També havia pensat que és un bon exercici per fer amb els nens, perquè primer pinten els dibuixos, i desprès aquests es pengen en el racó d’explicar comptes. I d’aquesta manera quan ells vulguin se’ls hi pot explica el compte, o se’l poden explicar entre ells, ja que les il•lustracions per fer-ho estan penjades a la classe.

També hem fet una activitat sonora, que ens l’ha fet la Vanessa, m’ha sobtat molt un detall que ens ha comentat, que al costat de la seva casa, hi ha una rajola que està trencada, i sempre els cotxes passen per sobre, i fa un so molt desagradable.

Hem estat mirant els treballs del llibre “Vida quotidiana”, de l’Eulalia Bosh; i la Loles ens h donat les pautes per una bona presentació.

Aquestes pautes són:

  • Informació de la portada:
  1. nom alumne.
  2. assignatura.
  3. nom professor/a..
  4. estudis que realitzes.
  5. grup de classe.
  6. nom universitat.
  7. curs.
  • Índex:
  1. els subapartats més a dintre que els apartats.
  2. no cal posar la paraula pàgina.
  3. la pàgina 1 és l’índex.
  4. els apartats sempre s’han de paginar.
  • Treball:
  1. interlineat simple, o d’un i mig
  2. lletra 12
  3. numerar les pàgines.
  • Cites:
  1. entre cometes
  2. no cal cursiva
  3. desprès d’ella entre parèntesis comgnom de l’autor, coma i any d’edició.
  • Bibliografia:
  1. per exemple: Bosh, E. (2004). Educació i vida quotidiana. Vic: Eumo Graphic.
  2. si poses l'adreça web, posar el dia que l'hass consultat entre parèntesis.

Blocosfera!

Durant aquesta classe de TIC hem agut de crear una blocosfera.

La Blocosfera és una comunitat o una xarxa social d’un grup de blocs i els seus blocaires.



Al meu grup ens interessa molt el tema de l’educació física, i per això vam decidir crear una blocosfera sobre l’educació física o la psicomotricitat a l’etapa d’infantil.



Va ser molt interessant, ja que entre tots vam buscar altres blocs que parlessin de lo mateix, i vam fer una reflexió comú, plantejant diverses qüestions.



Cadascú va comentar un dels blocs, i va donar la seva opinió sobre aquest que havia llegit.



A mi m’ha semblat una activitat molt enriquidora, ja que entre tots anem aclarint diferents aspectes que volíem tractar, i veiem totes les opinions de tots.



Si vols veure el nostre bloc 'lesportensagrada' fes clic aquí